Bemutatkozás

Jumpers TSK
Szaluter Tünde

Mikor még „kicsi voltam” láttam a szüleimet táncolni, és már akkor elhatároztam, hogy valamilyen formában a későbbiekben szeretnék én is mozgással foglalkozni. 12-13 évesen kezdtem táncolni Rákoskeresztúron a Magic Dance Tánciskolában, ahol modern táncot tanultam 3 évig.

2003-ban kezdtem a középiskolát Budapesten, tehát kinyíltak a kapuk több lehetőség közül is tudtam választani. Minden álmom az volt, hogy egy videóklippben szerepeljek. Ami végül valóra is vált. 2003-2007 kisebb nagyobb szünetekkel LL Junior Tánciskolájába jártam, ahol valamilyen szinten elsajátítottam a Hip-Hop lépéseket. Közben más stílusok is érdekeltek. Lakóhelyemen Társastánc tanfolyam indult, ahol tanultam Standard és Latin Amerikai táncokat. Mindezek mellett még ott volt a mazsorett, amely mára életem részévé vált.

2001. szeptemberében alakult a dányi Mazsorett csoport, amihez én kicsit később csatlakoztam, de sikerült elég gyorsan bepótoltam amiről lemaradtam. Tanárom Papp Edit volt, aki 5 évig tanított. Első versenyem 2001-ben volt, ahol szóló 1bot kategóriában I. helyezést értem el.

A következő évek óriási fejlődésről tanúskodtak, mind egyéniben, mind párosban, mind csoporttal rengeteg arany, ezüst bronzérmet szereztünk. 8 év alatt közel 60 érem és elismerést tudhatok magamévá. (Legjobb eredményeim: párosban 2008. Országos Amatőr Táncverseny I. helyezés és a legjobb koreográfia címmel elnyertük a Zugló Kupát, szólóban 2008. Pest megyei Amatőr Majorette Verseny I. helyezés és Miss Majorette kitüntetés, melyet a legnagyobb pontszámot elért versenyző kap, csoporttal 2009-ben kijutottunk Lengyelországba Európa Bajnokságra, ahol 11.helyen zártunk.)

Mazsorett csoportunk 2007-ben csatlakozott a Jumpers Táncegyesülethez. Tanáraim: Vajda Gyöngyvér, Kele Ági, Homolya Szilvi. Különböző mazsorett továbbképzéseken vettem részt. Jelenleg Mazsorett-et tanítok Dány-ban és Zsámbokon.

Célom a fiatalok szabadidő, sport és- kulturális tevékenységének támogatása, a gyermekek számára minél több lehetőség a csoporttevékenység elsajátításához, szereplésekhez.