Bemutatkozás

Jumpers TSK
P. Tóth Beáta

A mozgás mindig is a lételemem volt és ma is az. A sport és a tánc gyerekkorom óta fontos szerepet játszott az életemben. 4-5 évesen kerültem először kapcsolatba a tánccal, amikor édesanyám beiratott balettórákra, amiért azóta is hálás vagyok neki. 6 éves koromtól úsztam, 4.osztályos koromtól kezdve pedig testneveléstagozatos osztályba jártam, ahol többek között szertornáztam is. 10 évesen kerültem be az Ózdi Kohász Néptáncegyüttesébe, ahol 3 évig táncoltam.

A gimnáziumi évek alatt az iskola és az ÓKSE kézilabdacsapatában játszottam. Ez idő alatt társastánctanfolyamra és a jazzbalettre is jártam. Budapestre kerülve ismerkedtem meg Janicsek Gáborral, akivel 2 évig akrobatikus rockyztunk. Majd hosszabb kihagyás után újra visszatértem Gáborhoz és a tánchoz. Tőle tanultam meg a Lindy Hop alapjait. Nagyon megfogott ennek a táncnak a lazasága, lendülete, a hangulata, így hát beleszerettem.

Azóta több hazai és külföldi kurzuson is csiszolgattam tánctudásomat, pl. Franciaország, Anglia, Svédország, Németország. Akkori táncpartneremmel, Leszl Tamással, 2. helyezést értünk el a 2003-as Magyar Bajnokságon, 10-ek lettünk a 2003-as Lindy Hop VB-n Svédországban és 5-ek a 2004-es Lindy Hop világkupán Riesában.

2005-ben kerültem be a Jumpers Tánctörténeti Csoportjába Vajda Gyöngyvér (Morzsi) szárnyai alá, amelynek azóta is tagja vagyok.

2007 óta pedig Gábor oldalán én is tanítom a swinget.