Bemutatkozás

Jumpers TSK
Homolya Szilvia

1992-ben 6 évesen kezdtem művészi tornázni Vajda Gyöngyvérnél, majd másfél évvel később belekóstoltam az akrobatikus rock & roll világába is. Tanáraim a továbbiakban is Vajda Gyöngyvér, illetve Janicsek Gábor voltak.

A rocky-t 9 évig űztem hol párral hol show formációval. Legjobb eredményeimet a nagy show formációval értem el: 2002. nemzetközi verseny, 1. helyezés, 2002. országos verseny, 2. és budapesti 1.helyezés) Ez idő közben az egyesület biztosította a lehetőséget arra, hogy minél több stílus mozdulatait elsajátítsam. 1 évig tanultam Szöllősi Ágnes balett-mesternőnél, illetve Hip-Hop, Funky tanárok óráit látogattam egyesületünkben.

2000-től Vajda Gyöngyvér mellett óvodás és művészi tornát oktattam, ugyanebben az évben Gödöllői Fiatal Művészek Hamlet című rockoperájában táncoltam harmadmagammal. E darabbal 1 éven át jártuk az országot. A rocky-t 2002-ben abbahagytam, és az egyesületen belül áttértem a swingre. Ezt 9-10 hónapig tanultam, s közben különböző modern tánc kurzusokon vettem részt (amerikai jazz, Graham) Jelenleg Gödöllőn művészi tornát és akrobatikus rock & roll-t tanítok.

2006 decemberében végeztem a Táncpedagógusok Országok Szövetsége Modern, kortárstánc oktatói képzésén. A képzés keretében a társastánc, balett, jazz, kontakt, Graham, Limon és esztétikus testképzés mellett anatómiát, pedagógiát, tánctörténetet és zeneelméletet tanultam.

Célom a gyerekeket megismertetni a mozgás szeretetével, fontosságával. Megtanulják kifejezni önmagukat a mozdulatok nyelvén. Kisebb korban maga a sportolás, tánc, mozgás iránti vágy kialakítása a fontos, a helyes testtartás, erőnlét, tudatosság fejlesztésével. A későbbiekben az önkifejezés, a harmónia, a csapatszellem az amit a tánc nyelvén fontosnak tartok átadni a tanítványaimnak. A folyamatos fejlődés érdekében törekszem az új dolgok, táncok, stílusok megismerésére és elsajátítására.